Herkes yurt dışına çıkmak ister. Turistik, iş veya belki de zorunluluk. Yurt dışına nasıl gidilir sorusunun cevabı da bu noktada en çok merak ettiğimiz husus değil mi? Özellikle yurt dışına hiç çıkmamış biri için bu soru daha da önem arz ediyor.
Kabuğumuzdan çıkarak dünyaya adım atmak gibi bir nevi. Tabii ki o cesareti toplayıp ilk adımları atmak en önemlisi oluyor. İşte burada başlıyor araştırmalar, nasıl gidebilirim, gittiğimde ne yaparım gibi düşünceler ardı sıra sıralanıyor değil mi?
O zaman bu soruları birlikte cevaplandıralım öyleyse. Yurt dışına gitmek için alternatif birçok yol bulunmakta. Turistik geziler, çalışma, eğitim ve daha fazlası.

Yurt Dışına Nasıl Çıkılır?
- Turistik seyahatler; kim istemez ki dünyayı gezerek tatil yapmayı. Eğer imkanınız varsa turistik vize için başvuru yaparak, hem dinlenecek hem de güzel bir deneyim elde edebileceksiniz.
- Çalışma veya İş vizesi; İş olanakları düşünüldüğünde yahut para kazanma olasılığıyla başka bir ülkede çalışmayı isteyebiliriz. Onun için hangi ülkede çalışmak isterseniz o ülkede çalışma izni almalısınız. Aynı zamanda o ülke için gerekli izinleri de halletmeniz gerekmektedir.
- Eğitim; yurt dışı eğitimleri, dil okulu, erasmus gibi seçeneklerle eğitim görmek için eğitim vizesi alarak yurt dışına çıkabilirsiniz.
- Aile Birleşimi; eş, ebeveyn, çocuk gibi sebeplerle aile birleşimi vizesi alabilirsiniz. Ailenin bütünlüğünün korunması amacıyla başvuru yapılmaktadır.
- İş seyahati; iş için başvurulan vizeye denilmektedir.
- Gönüllülük ve sosyal hizmet; birçok yardım kuruluşu, sosyal hizmet projeleri dünyanın dört bir yanına hizmet etmektedir. Sizlerde bu projeler kapsamında yurt dışına çıkmak istiyorsanız gitmek istediğiniz dernekle iletişime geçebilirsiniz.
Yurt Dışına gitmek için neler gerekli?
Yurt dışı için belirli başlı unsurları oluşturmamız gerekir. Tabii ki bir pasaporta ihtiyacımız var. Bunun dışında ise;
- Bilet; gitmek istediğiniz ülkeye sizi ulaştıracak olan tabii ki bir bilet değil mi?
- Vize; gitmek istediğiniz ülke için gerekli vizeyi almanız gerekir. Çalışma ya da öğrenim yahut turistik bir vize. Hangisiyle ilgiliyse gerekli vizeyi almalısınız.
- Konaklama; hiç bilmediğiniz bir ülkede konaklamak en önemli hususlardan biridir. Gerekli araştırmaları yapıp, önceden halletmeniz iyi olacaktır.
- Seyahat sağlık sigortası; yurt dışında seyahat sağlık sigortası önemli olup, beklenmedik durumlarda sizlere koruma sağlamaktadır.
- Banka kartı veya nakit para; yaşam maliyetleri, giderleriniz göz önüne alarak yola çıkmanız önemli.
- Yurt dışı çıkış harç pulu
- Yasalar ve kurallara uyun; gideceğiniz ülkede kurallara uymak gerekir. Aksi halde ciddi yaptırımları olabilir.
Yukarıdaki lise halinde sıraladığımız gereklilikler dışında dikkat etmemiz gereken hususlarda vardır. Yurt dışında gezmek ya da yaşamak istiyorsanız bazı hususlara özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir. Özellikle belgelerinizi güvende tutmak, olası hırsızlık veya kaybetme durumunda birçok sıkıntının sizleri beklediğini belirtmek isterim. Pasaportunuz, kimlik belgelerinizi güvende tutun. Ayrıca önemli belgelerinizin de fotokopilerini, dijital kopyalarını saklamayı unutmayın.
İstanbul’da nereleri gezebilirim? https://www.gezenbiri.net/istanbul-gezilecek-yerler/
Pasaport randevusu nasıl alınır? Bilgi için https://www.tiklaogren.net/pasaport-randevusu-nasil-alinir/